Centrul de Inovație și e-Health – UMFCD: Proteze de mână personalizate, printate 3D, realizate cu succes

0
221

sursa foto: Centrul de Inovație și e-Health/Facebook

Două proteze de mână personalizate, adaptate dimensiunilor pacienților în vârstă de 5 și 6 ani, au fost realizate cu succes în laboratorul de Printare 3D din cadrul Centrului de Inovație și e-Health – Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”.

„Pentru a asigura precizia componentelor și confortul pacientului, am utilizat o combinație de tehnologii avansate de printare 3D, precum FDM (Fused Deposition Modeling), mSLA (Masked Stereolithography) și SLS (Selective Laser Sintering). Această abordare inovatoare ne-a permis să obținem proteze personalizate, adaptate perfect anatomiei și nevoilor fiecărui pacient. Tehnologia FDM ne-a oferit posibilitatea de a crea componente durabile, cu rezistență sporită, la costuri accesibile, perfecte pentru o uzură zilnică și pentru activitățile specifice vârstei copiilor. Tehnologia mSLA ne-a permis să obținem detalii fine într-o perioadă de timp redusă, permițându-ne o iterare rapidă a protipurilor, dar și o suprafață netedă, asigurând astfel confortul și estetica protezelor. Tehnologia SLS ne-a ajutat să producem de asemenea, componente complexe și conforabile cu o geometrie precisă, pentru o ajustare optimă și un grad înalt de funcționalitate”, informează Centrul de Inovație și e-Health .

Astfel, cu ajutorul printării 3D, pot fi oferite soluții personalizate pentru fiecare pacient, „adaptate nevoilor și cerințelor individuale, care să ofere o calitate superioară a vieții și să le permită copiilor să se bucure de activitățile zilnice”, arată sursa citată.

„Mulțumim tuturor celor implicați în acest proiect, inclusiv familiilor și pacienților noștri, pentru încrederea acordată și pentru oportunitatea de a aduce o schimbare pozitivă în viețile celor mici”, transmite sursa citată.

Articolul precedentOMS cere monitorizarea cazurilor de Sindrom Guillain-Barré, o afecţiune neurologică cu cauze necunoscute. Ceștere neobișnuită a cazurilor în Peru
Articolul următorZiua Mondială a Hepatitei: Peste 178.000 persoane au beneficiat de testare prin Proiectul LIVE(RO)2-SUD