Centru de vaccinare anti-COVID de tip drive-thru, deschis joi în București

0
42

Un centru de vaccinare anti-COVID-19 de tip drive-thru s-a deschis joi în București. Este primul de acest gen în Capitală și va funcționa în Piața Constituției zilnic, în intervalul orar 8.00-20.00.

Potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), centrul va dispune de patru fluxuri, iar vaccinul administrat va fi cel produs de compania Pfizer.

În centrul de vaccinare drive- thru persoanele care doresc să imunizeze se pot prezenta doar cu actul de identitate și chestionarul de triaj, care poate fi completat anterior prezentării la vaccinare.

Ad in title

Vaccinarea se realizează fără programare în Platforma RoVaccinare, iar datele persoanelor vaccinate vor fi introduse, ulterior, în Registrul Electronic Național de Vaccinare.

Organizatorii anunță că agenții de îndrumare a traficului vor asigura fluidizarea accesului către zona de triaj, vaccinare și supraveghere post vaccinare, iar vaccinarea se efectuează fără a fi necesară părăsirea mașinii.

”După vaccinare, agenții de îndrumare indică traseul către zona de supraveghere post vaccinare. Zona de supraveghere post-vaccinare este asigurată de personal medical (medic și asistenți) sau personal auxiliar instruit pentru identificarea persoanelor care au nevoie de asistență medicală pe perioada de supraveghere. În perioada de supraveghere, se emite adeverința de vaccinare iar medicul înscrie pe aceasta data la care se va efectua cea de a doua doză”, potrivit CNCAV.

Primul centru de tip drive- through a fost deschis în data de 24 aprilie la Deva, în Hunedoara, unde au fost vaccinate 3.239 de persoane. În data de 26 aprilie, a fost deschis al doilea centru de tip drive-through din România, în Cluj, fiind vaccinate 1.038 de persoane, iar astăzi 28 aprilie a fost deschis cel de-al treilea centru în Arad, unde au fost vaccinate 40 de persoane în primele patru ore de la deschidere.

Articolul precedentO nouă hotărâre CNSU, privind stabilirea unor măsuri necesar a fi aplicate în unităţile de învăţământ
Articolul următorBaciu, la primul centru de vaccinare drive-thru din Capitală: E mult mai util și la îndemână