Cei care sosesc în Anglia pot ieși din carantină mai repede dacă au un test COVID negativ

0
197

Anglia revine asupra măsurii de carantinare a pesoanelor care sosesc în acest stat. Astfel, călătorii care sosesc în Anglia pot ieși mai repede din carantină dacă prezintă un test COVID negativ.

Testul se plătește și se poate face la o distanță de cinci zile de la intrarea în țară, costul unui test variind între 65 și 120 de lire sterline, scrie BBC.

Potrivit secretarului pentru transport, Grant Shapps, această măsură vine să susțină călătoriile internaționale și să păstreze, în acelasi timp, călătorii în siguranță.

Ad in title

Măsura va intra în vigoare începând cu data de 15 decembrie 2020.

Conform noilor reguli de călătorie, pasagerii care sosesc dintr-o destinație care nu se află pe lista coridoarelor sigure de călătorie ale guvernului vor trebui să se auto-izoleze. Însă, dacă plătesc pentru un test după cinci zile și rezultatul este negativ, atunci nu vor mai trebui să se autoizoleze. Rezultatele testelor vor veni după 24-48 de ore, cee ace înseamnă că persoanele vor putea părăsi carantina după șase zile de la sosirea în Anglia, mai scrie BBC.

Articolul precedentCNAS: Serviciile medicale paraclinice, acordate oriunde în țară, în baza biletului de trimitere de la medic
Articolul următorSARS-CoV-2: O companie aeriană a anunțat că vaccinul va fi obligatoriu pentru pasagerii săi