Coronavirus: Cehia va introduce testele PCR obligatorii la intrarea în țară

0
377

Cehia introduce noi restricţii de călătorie la intrarea în ţară, în contextul sporirii îngrijorărilor legate de răspândirea variantei Delta a coronavirusului, informează DPA.

Potrivit planurilor guvernului de la Praga, începând din 9 iulie, toţi călătorii trebuie să completeze online un formular de înregistrare.

Cei care nu sunt complet vaccinaţi trebuie să prezinte şi un test PCR negativ, indiferent de ţara din care vin.

Până în prezent, intrarea în Cehia din ţările incluse pe aşa-numita ‘listă verde’ (care prezintă risc scăzut privind coronavirusul, precum Germania), a fost posibilă fără vreo altă condiţie.

Începând cu 9 iulie, va exista şi o altă schimbare importantă: o persoană va fi considerată complet vaccinată la 14 zile după administrarea tuturor dozelor, comparativ cu 21 de zile după efectuarea primei doze de vaccin.

Pe de altă parte, guvernul ceh va transfera către angajatori o parte a obligaţiei de efectuare a controalelor, ceea ce înseamnă că firmele trebuie să verifice dacă angajaţii respectă obligaţia de testare după revenirea dintr-o vacanţă în străinătate.

Persoanele care nu respectă această condiţie nu vor avea permisiunea de a reveni la muncă.

Rata infectării cu SARS-CoV-2 în Republica Cehă este de 8 la 100.000 de locuitori într-un interval de şapte zile.

Articolul precedentExplozie Petromidia: Două victime cu arsuri, transferate la Spitalul Floreasca, anunță ministrul Sănătății
Articolul următorFranța: Varianta Delta a SARS-CoV-2 reprezintă aproximativ o treime din noile cazuri de COVID-19