Premierul Ludovic Orban a declarat astăzi, în cadrul unor declarații de presă, că procesul prin care măștile care ar fi trebuit să ajungă la persoanele defavorizate în mod gratuit a fost împiedicat de unele contestații.

”Ne-am confruntat cu contestații din partea unei firme. Ministerul Sănătății a demarat procedura de aproape două luni de zile, a fost contestată decizia de adjudecare către firma care a oferit un preț de 0,68 lei pentru masca de tip mască chirurgicală. A fost contestată și la CNSC și în a zecea zi după respingerea contestației de către CNSC a fost contestată la Curtea de Apel. Solicit judecarea cu celeritate a acestei contestații astfel încât să se poată încheia contractul și în termen de o săptămână să fie distribuite măștile”, a declarat Ludovic Orban.

În acest context, premierul Orban îi sfătuiește pe cei care nu au posibilitatea să își achiziționeze singuri măștile de protecție să facă apel la orice altă măsură de protecție a nasului și a gurii.

”Dacă nu au resursele financiare necesare pentru a-și achiziționa mască de tip chirurgical să folosească alte forme de protejare a nasului și a gurii care asigură cât de cât protecția respectivă”, a precizat premierul.