Ce măsuri va lua senatorul USR Adrian Wiener, numit medic coordonator al Spitalului COVID Grădişte

0
260
Sursa foto: Facebook Adrian Wiener

Senatorul USR de Arad Adrian Wiener, membru în Comisia pentru sănătate publică a Senatului, numit medic coordonator al Spitalului COVID din cartierul arădean Grădişte, a declarat că va crește numărul de locuri la terapie intensivă de la 19 la 40.

El a declarat pentru Sănătatea TV și RoHealthReview că în prezent, spitalul este ocupat în totalitate, acesta având o capacitate de 124 de locuri.

Întrebat dacă sunt echipamente suficiente în spital, medicul a spus că pe moment, sunt, dar lipsesc ventitaloarele suficiente, care nu există nicăieri în țară.

“Deocamdată sunt doar 19 , dar se va extinde secția de terapie intensivă și se vor mai instala încă câteva ventilatoare”, a spus Adrian Wiener.
În ceea ce privește schimbările pe care Adrian Wiener intenționează să le facă în unitatea spitalicească, el ne-a spus că vor fi modificate circuitele pacienților, comunicarea cu aparținătorii, precum protecția și starea personalului medical, menționând că “sunt multe de făcut”.

Senatorul USR de Arad, Adrian Wiener, a devenit  medic coordonator al Spitalului COVID din cartierul arădean Grădişte, începând de miercuri.

„Am decis să accept responsabilitatea de medic coordonator al Spitalului COVID din Grădişte – Arad. Trecem prin momente grele. Dar trebuie să trecem împreună, punând umărul, asumându-ne cu toţii câte un rol. Niciodată nu am depins mai mult unii de alţii. O voi face onest, transparent şi responsabil; aşa cum am făcut totul în viaţă. Şi da, va fi bine”, a anunțat el, marți.

Pe 3 aprilie, senatorul anunţa că s-a întors la activitatea sa din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU), unde a fost şi director până în 2016, pentru a ajuta în contextul pandemiei.

Wiener, medic primar de medicină internă, preciza la momentul respectiv că a decis să îşi ajute colegii din spitalul arădean, unde mai multe cadre medicale au demisionat, altele au intrat în concediu medical, iar 24 au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus.

Articolul precedentInfecţiile cu noul coronavirus ar putea reizbucni după renunţarea la izolarea socială
Articolul următorAlte cinci decese cauzate de coronavirus în România