Ce măsuri intră de azi în vigoare în București pentru limitarea răspândirii noului coronavirus

0
218

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a decis, luni, luarea mai multor măsuri împotriva răspândirii noului coronavirus, ca urmare a depășirii ratei de incidență de 3/1.000 de locuitori.

Astfel, începând de marți este obligatorie purtarea măștii de protecție atât în spațiile închise cât și în spațiile deschise, potrivit Prefecturii Municipiului București.

De asemenea, unitățile de învățământ își vor desfășura activitatea în mediul on-line, în scenariul prevăzut de ordinul Ministrului Educației și Cercetării respectiv în Scenariul Roșu.

Potrivit aceleiași surse, toate activitățile desfășurate în interior, în restaurante, cafenele, cinematografe, săli de spectacole, săli de jocuri de noroc sunt interzise.

Aceste măsuri sunt valabile pentru următoarele 14 zile, începând cu data de 20 octombrie.

Reprezentanții Prefecturii au precizat că activitatea desfășurată în creșe, after-school-uri este permisă în continuare conform Ordinului comun al Ministrului Educației și Cercetării, al Ministrului Sănătății și al Ministrului Muncii și Protecției Sociale.

Totodată, desfășurarea activităților în învățământul superior va fi reglementată de senatul fiecărei universități, acestea având autonomie universitară, conform reglementărilor în vigoare.

 

Articolul precedentNoul coronavirus rezistă pe piele de patru ori mai mult decât virusul gripal, potrivit unui studiu
Articolul următorZiua internaţională a osteoporozei: 200 de milioane de femei, afectate la nivel internațional