Ce înseamnă expresia „a sta în curent” și cum poate afecta acest obicei sănătatea

0
165

Expresia ”trage curentul”, des auzită mai ales în această perioadă între anotimpuri, este parțial adevărată. Conform medicilor, frigul nu este o cauză directă dar contribuie la amplificarea unor dureri de dinți, urechi, la cap, de spate ori musculare.

Este adevarat, curenții de aer contribuie la circulația microbilor și a virușilor, răspândindu-i iar când se adaugă și umezeala, pot determina așa-numita „răceală”.

Frigul, umezeala, curenții de aer pot accentua anumite suferințe preexistente, însă bacteriile și nu frigul propriu-zis duc la apariția unor infecții, cum ar fi cele urinare de exemplu.

„<<Mă trage curentul și mă simt rău>> este o expresie des auzită, cu o bază parțială de adevăr, deoarece frigul nu este direct responsabil, însă poate favoriza apariția durerilor de dinti, de cap sau de spate. Deși multe neplăceri pot fi asociate cu această expresie, frigul și curentul nu sunt singurele cauze ale acestor dureri.
Ceea ce numim <<statul în curent>> poate accentua o durere sau o boală preexistentă, dar nu va provoca apariția unei noi afecțiuni. De exemplu, dacă un dinte este deja bolnav și cauzează disconfort din când în când, expunerea la frig sau curent poate amplifica durerea.
De asemenea, frigul și curentul pot intensifica și durerile musculare. De exemplu, cineva care adoarme într-o cameră cu ușa și fereastra deschise, permițând fluxului de aer să circule, se poate trezi cu dureri de spate și cap puternice” – precizează specialiștii Institutului Clinic Fundeni într-o postare.
Articolul precedentDNA: Percheziţii într-un dosar de corupţie legat de achiziţii publice și numirea unor persoane în funcţii de conducere la spitale din Capitală
Articolul următorDepartamentul pentru Situaţii de Urgenţă: Bilanțul misiunilor neonatologice din săptămâna anterioară