CE este deschisă pentru vaccinurile din China și Rusia, dar cere transparență totală

0
173

Comisia Europeană (CE) și-a arătat deschiderea în ceea ce privește accesul pe piața europeană a vaccinurilor împotriva COVID-19 din Rusia și China, însă cere transparență totală și supunere evaluării autorității europene de reglementare.

”Dacă producătorii ruşi, chinezi îşi deschid dosarele, dovedesc transparenţă, prezintă toate datele lor, atunci ar putea avea o autorizaţie condiţionată de punere pe piaţă ca şi celelalte”, a declarat Ursula von der Leyen, președintele CE, în timpul audierilor grupurilor parlamentare în legătură cu strategia sa de vaccinare, citată de presa internațională.

Președintele CE a mai precizat că oricine vrea să aibă acces pe piața europeană trebuie să se supună regulilor de examinare ale Agenției Europene pentru Medicamente (EMA).

Și cancelarul german, Angela Merkel, și-a exprimat deschiderea marți seară în acest sens, la un post german de televiziune.

”Toţi cei care obţin o autorizaţie din partea EMA vor fi absolut bineveniţi, am vorbit exact despre acest lucru cu preşedintele rus”, a precizat Angela Merkel.

Articolul precedentNumărul victimelor în urma incendiului de la ”Matei Balș” a ajuns la 11
Articolul următorCum a evoluat starea de sănătate a pacienților afectați de incendiul de la ”Matei Balș”