CE: Cetățenii străini vaccinați complet anti-COVID pot călători în UE fără restricții suplimentare

0
27

Cetăţenii străini vaccinaţi complet împotriva noului coronavirus, dar şi cei care provin din ţări cu o situaţie epidemiologică bună vor putea să călătorească în Uniunea Europeană (UE) fără restricţii suplimentare. Este recomandarea făcută luni de Comisia Europeană, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

”Comisia propune să se permită intrarea în Uniunea Europeană din motive neesenţiale nu doar pentru toate persoanele care provin din ţări cu o situaţie epidemiologică bună, ci şi pentru toţi cei care au primit ultima doză recomandată a unui vaccin autorizat în UE”, a informat executivul european într-o declaraţie.

”Aceasta ar putea fi extinsă la vaccinuri care au trecut de procesul de listare al OMS pentru folosirea de urgenţă. În plus, Comisia propune ridicarea… pragului referitor la numărul noilor cazuri de COVID-19 folosit pentru a stabili lista ţărilor pentru care pot fi autorizate toate tipurile de călătorii”, se mai menţionează în declaraţia executivului european, care adaugă că acest lucru ar trebui să ducă la extinderea listei respective.

Ad in title

Blocul celor 27 de state membre UE permite, în prezent, cetăţenilor din şapte ţări să vină în vacanţă sau să călătorească din raţiuni neesenţiale în UE.

Pentru a limita riscul ”importării” de noi variante de coronavirus, Comisia Europeană a oferit totodată o nouă ”frână de urgenţă” care ar permite introducerea rapidă a unor restricţii de călătorie pentru ţările în care situaţia epidemiologică se deteriorează sever, potrivit sursei citate.

Marți, statele membre UE vor discuta propunerea CE, fiind nevoie de acordul lor pentru ca măsura să poată fi pusă în aplicare.

Articolul precedentAndrei Baciu: Încă 3.035 de fluxuri noi de vaccinare de marți
Articolul următorCea mai mare tranșă de vaccin Vaxzevria (AstraZeneca) sosește marți în țară