CE: Cel puțin 12 țări din UE, încrezătoare că vor vaccina 70% din populație până la jumătatea lunii iulie

0
63

Cel puțin 12 dintre cele 27 de state membre ale Uniunii Europene (UE) au declarat că sunt încrezătoare că vor putea vaccina anti-COVID 70% din populația adultă până la jumătatea lunii iulie, a declarat marți șeful Grupului de Lucru pentru vaccinare al Executivului UE.

Comisia Europeană (CE) și-a stabilit un obiectiv de inoculare a 70% din populația adultă a UE până la sfârșitul acestei veri, bazându-se pe o creștere importantă a livrărilor de vaccinuri pentru a-și accelera campaniile de vaccinare, scrie Reuters.

”Suntem încrezători că vom putea livra suficiente doze, dar este adevărat și că ține de statele membre să se organizeze pentru a fi pregătiți pentru asta”, a declarat comisarul european pentru piața internă, Thierry Breton, unei comisii parlamentare irlandeze.

Ad in title

”Astăzi vă pot spune că înțeleg că avem cel puțin 12 state membre care spun că sunt pe deplin confortabil cu această cifră de 70%. Acest număr crește zilnic”, a mai adăugat acesta.

Oficialul nu a identificat însă cele 12 state membre și nici nu a spus care țări s-au simțit mai puțin confortabile cu cifra de 70%, mai informează Reuters.

Un anunț făcut săptămâna trecută arăta că țările UE vor primi încă 50 de milioane de vaccinuri Pfizer în acest trimestru, ceea ce a oferit Executivului un confort suplimentar cu privire la obiectivele sale de livrare, a mai spus Breton.

Breton, care și-a exprimat speranța recent că Europa va avea un sezon turistic de vară anul acesta, a declarat că vaccinul anti-COVID-19 este important pentru a oferi „lumină la capătul tunelului” înainte de sezonul de vacanță.

Articolul precedentCîțu: De miercuri vom avea un ministru al Sănătății. Ne asumăm ca obiectiv principal campania de vaccinare
Articolul următorÎncepe vaccinarea anti-COVID prin centrele mobile