CE a aprobat un nou contract cu Moderna. 300 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 suplimentare

0
24

Comisia Europeană (CE) a aprobat miercuri un nou contract, al doilea, cu Moderna pentru o achiziție suplimentară de 300 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 în numele tuturor statelor membre ale Uniunii Europene.

Contractul prevede achiziționarea a  150 de milioane de doze în 2021 și opțiunea de a cumpăra încă 150 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 de la Moderna în 2022, potrivit unui comunicat al CE.

”Contractul de astăzi cu Moderna se bazează pe portofoliul larg de vaccinuri care urmează să fie produse în Europa, inclusiv contractele deja semnate cu BioNTech / Pfizer, AstraZeneca, Sanofi-GSK, Janssen Pharmaceutica NV, Curevac și Moderna. Acest portofoliu diversificat de vaccinuri va asigura accesul Europei la 2,6 miliarde de doze, odată ce vaccinurile s-au dovedit a fi sigure și eficiente”, se arată în comunicatul de presă.

Ad in title

”Astăzi asigurăm 300 de milioane de doze suplimentare de vaccin COVID-19 produs de Moderna, care este deja utilizat pentru vaccinare în Uniunea Europeană. Acest lucru ne aduce mai aproape de obiectivul nostru major: să ne asigurăm că toți europenii au acces la vaccinuri sigure și eficiente cât mai repede posibil. Cu un portofoliu de până la 2,6 miliarde de doze, vom putea oferi vaccinuri nu doar cetățenilor noștri, ci și vecinilor și partenerilor noștri. ”, a declarat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

La rândul său, Stella Kyriakides, comisar pentru sănătate și siguranță alimentară, a precizat: „Cu acest nou contract încheiat cu Moderna, adăugăm încă 300 de milioane de doze de vaccin autorizat, sigur și eficient. Acesta marchează un alt pas către obiectivul nostru de a oferi acces rapid la vaccinări sigure și eficiente cetățenilor din Europa, și nu numai, pe parcursul acestui an. Contractul este important nu numai pentru nevoile pe termen scurt ale UE, ci și pentru munca noastră viitoare de limitare a răspândirii rapide a noilor variante. ”

 

Articolul precedentPRIMER, despre fabricarea de vaccinuri şi medicamente de ultimă generaţie în România
Articolul următorCare sunt județele cu cele mai multe cazuri nou confirmate de infectare