Caz impresionant de voință la Iași: Un student cu tumoare de 9 cm și-a luat licența chiar de pe patul de spital. După examen, a învins și boala!

0
333
captura video
Un student, în vârstă de 22 ani, a trecut printr-o experiență incredibilă, reușind să învingă o tumoare de nouă centimetri în diametru, descoperită de medicii Spitalului Clinic de Urgență “Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași după investigații de înaltă performanță.
Tânărul, student al Facultății de Inginerie Electrică, Energie și Informatică Aplicată a Universității Tehnice a înfruntat stresul resimțit având o motivație puternică: și-a susținut examenul de licență chiar de pe patul de spital, iar apoi a fost supus unei intervenții chirurgicale de succes, care i-a salvat viața ca printr-un miracol – apreciază reprezentanții instituției medicale.

Tânărul student avea simptome neobișnuite și dureri de cap persistente

„Acest caz remarcabil a început când tânărul student avea simptome neobișnuite și dureri de cap persistente. După consultarea specialiștilor și efectuarea unor investigații de imagistică de înaltă precizie, a fost descoperită o tumoare cerebrală de proporții impresionante. Tumoarea, cu un diametru de 9 cm, reprezenta o amenințare serioasă pentru viața tânărului” – relatează medicii ieșeni menționând totodată faptul că în ciuda presiunii și stresului provocate de intervenția chirurgicală, nimic nu l-a oprit pe tânărul absolvent să renunțe la visul său.
“S-au manifestat dureri în zona ochilor. Simțeam că se umflă ca cepele. După a înaintat durerea către zona cervicală. Aveam stări de greață în timpul somnului. Am aflat că sufăr de o tumoare pe creier. Vedeam tulbure înainte acum văd bine. M-am stresat foarte tare.
Vă mulțumesc! Eroi de sacrificiu! Să nu renunțe niciodată la visele lor. Vă mulțumesc!” – a transmis Carlo Felix Adam, apreciatul student care a învins atât în lupta cu tumoarea cât și cu examenul de licență.

Conf. univ. dr. Lucian Eva: „Am realizat o rezecție totală a acestei tumori, fiind o tumoare benignă”

Potrivit managerului Spitalului Clinic de Urgență “Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași, conf. univ. Dr. Lucian Eva, este vorba despre un caz complex; de câteva luni, studentul prezenta tulburări de comportament și accentuarea durerilor de cap, motiv pentru care s-a prezentat în serviciul pentru diagnostic și tratament.
În urma explorărilor de imagistică de înaltă performanță, respectiv rezonanță magnetică nucleară, s-a descoperit o tumoare cu un diametru de nouă centimetri care invada vase importante la nivelul creierului și zonele aferente care îi dădeau simptomatologia respectivă, și anume lobii frontali.
„Supus unor investigații laborioase, inclusiv unui tratament de închidere a vaselor preoperatorii care țineau acea tumoare, ceea ce noi numim embolizare preoperatorie, ulterior a fost supus unei intervenții chirurgicale. Am realizat o rezecție totală a acestei tumori, fiind o tumoare benignă. Pacientul este bine în momentul de față, urmează câteva zile de recuperare și se va reintegra social în siguranță.
Sunt din ce în ce mai mulți tineri cu probleme și cu tumori, am mai spus acest lucru. Acest lucru este probabil datorat unei vieți stresante, utilizării tehnologiei și mă refer la telefoanele mobile. Faptul că au o viață dezorganizată îi face să se adapteze mai greu stresului. Mai mult decât atât, și posibilitățile de explorare imagistică astăzi sunt mult mai ușor accesibile decât acum câțiva ani și atunci aceste leziuni sunt depistate mult mai ușor. Uneori în faze incipiente și pot fi tratate și vindecate, uneori în faze avansate care pot fi tratate sau parțial tratate în funcție de tipul de patologie” – a declarat managerul instituției.

Bucurie împărtășită deopotrivă de pacient și cadrele medicale

„Cu determinare și dorința de a învinge obstacolul, el a lucrat din greu și a pregătit materialul pentru examen direct de pe patul de spital, în timp ce era supravegheat de medici. După o pregătire intensă și încurajat de eforturile și sprijinul cadrelor medicale, tânărul și-a susținut examenul de licență cu succes, demonstrând un nivel remarcabil de rezistență și dedicație.
Imediat după examen, tânărul a fost supus unei intervenții chirurgicale complexe pentru îndepărtarea tumori. Neurochirurgii pricepuți și întregul personal medical au depus eforturi extraordinare pentru a realiza o rezecție totală a tumori, în timp ce au menținut integritatea vaselor importante din creier. Operația a fost un succes și pacientul a fost eliberat din pericol” – relatează reprezentanții SCU “Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași.
În prezent, fericitul licențiat se află în perioada de recuperare și se simte bine: „Experiența sa impresionantă servește drept inspirație pentru mulți alți tineri care se confruntă cu provocări medicale. Este un exemplu de curaj, rezistență și determinare, subliniind importanța sprijinului medical și devotamentul echipei de specialiști” – transmit cu satisfacție binemeritată medicii ieșeni.
Articolul precedentDr. Dorin Grigoraș: Importanța screeningului în profilaxia cancerului de col uterin
Articolul următorSCJU Ilfov: Program gratuit pentru depistarea cancerului de col uterin în stadiu incipient