Categoriile de persoane vaccinate prioritar atunci cand vom avea vaccinul anti-COVID, potrivit lui Nelu Tătaru

0
86

Ministrul Nelu Tătaru a precizat că în primul rând vor fi vaccinaţi cei care fac parte din categoriile cele mai expuse în momentul în care va fi disponibil un vaccin contra COVID-19.

„Acei lucrători care sunt personal medical, cei cu vârste extreme (copii şi bătrâni – n.r), cei care au comorbidităţi trebuie să beneficieze de acest vaccin”, a spus Nelu Tătaru într-o conferință de presă.

„Am făcut o solicitare de 10 milioane (doze de vaccin – n.r.). Am vrut să asigurăm măcar pentru 50% din populaţie. Să vedem cât vom primi de la nivelul Uniunii Europene din această cantitate cerută”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Ad in title

Nelu Tătaru anunța în iunie, la Digi24, că România s-a înscris în sistemul european pentru vaccinul anti-COVID. Potrivit acestuia, punerea pe piață a unui vaccin împotriva coronavirusului este posibilă în prima parte a anului viitor, iar Comisia Europeană este în contact cu firmele producătoare, astfel încât să asigure stocuri pentru cetățenii statelor UE, inclusiv pentru România.

Ministrul Nelu Tătaru anticipează că din a doua jumătate a anului viitor, după ce capacitățile de producție vor crește, vaccinul va fi mai ușor de procurat.

La ora actuală, în lume, sunt peste 20 de variante de vaccin în faze avansate de testare.

Articolul precedentȚara care marchează 100 de zile fără transmitere comunitară a noului coronavirus
Articolul următorCapitala Franței introduce obligativitatea măștii de protecție în aer liber