Câte cazuri de cheaguri de sânge s-au înregistrat în UK la vaccinarea cu serul produs de AstraZeneca

0
465
romani vaccinati

Agenţia britanică de reglementare a medicamentelor şi produselor medicale (MHRA) a anunţat vineri că din cele peste 18 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 de la AstraZeneca administrate în Marea Britanie, au fost raportate doar în jur de 30 de cazuri de cheaguri de sânge, relatează dpa.

Autoritatea britanică a descris riscul formării de cheaguri de sânge asociat cu vaccinul AstraZeneca ca fiind „foarte redus”.

Începând cu 24 martie, au fost raportate în total 22 de cazuri de tromboză venoasă cerebrală şi alte opt tipuri de tromboze, a precizat agenţia.

Un alt document al MHRA a prezentat un total de 24 de cazuri de tromboză venoasă cerebrală, fără a oferi detalii în legătură cu această discrepanţă.

„Pe baza acestei revizuiri în curs, beneficiile vaccinurilor împotriva COVID-19 continuă să depăşească orice riscuri şi ar trebui să vă vaccinaţi când sunteţi invitat să faceţi acest lucru”, a afirmat autoritatea britanică, potrvit Agerpres.

În total, peste 31 de milioane de persoane din Marea Britanie au primit prima doză de vaccin anti-COVID19, dintre care mai mult de 18 milioane cu AstraZeneca.

Articolul precedentAșteptarea rezultatului testului COVID: Avocatul Poporului recomandă măsuri privind spațiile de izolare
Articolul următorDr.Gheorghiţă semnalează scăderea adresabilităţii în centrele de vaccinare cu ser de la AstraZeneca