Câte școli au cabinete medicale și cine va face testarea elevilor acolo unde nu sunt medici școlari

0
58

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a declarat luni că testarea elevilor trebuie să continue, însă nu toate școlile beneficiază de cabinet medical sau personal care să știe să administreze aceste teste.

”Testarea elevilor este recomandată pentru că este singura modalitate de a avea confirmarea infectării sau infirmarea infectării, dar ea necesită acordul părinților. (…) Există 18% școli care au cabinete medicale. Din păcate nu toate cele care au cabinete medicale au și personal medical capabil să administreze aceste teste. DSP-urile, acolo unde nu există cabinete școlare, trebuie să aibă disponibilitate pentru testarea elevilor și cadrelor didactice. Departamentul pentru Situatii de Urgență a distribuit deja peste un milion de teste în teritoriu, în fiecare DSP, având ca destinație testarea elevilor și personalului din învățământ”, a declarat ministrul Câmpeanu.

Oficialul a mai spus că va solicita unităților școlare să raporteze și numărul elevilor care au revenit la școală, fiind deja trecute două săptămâni de la deschiderea semestrului doi.

Ad in title

”Aveam la nivelul zilei de vineri, ora 18.00, un număr de 809 elevi infectați. Aș vrea să vă spun că din această săptămână solicităm școlilor să raporteze și numărul elevilor reveniți în școală pentru că deja au trecut două săptămâni de la începerea semestrului doi”, a declarat Sorin Câmpeanu în cadrul unor decalrații de presă.

Întrebat dacă unitățile de învățământ din mediul rural vor putea ține pasul cu procedurișe de transmitere a datelor, ministrul a menționat: ”Cu siguranță da. Fiecare Inspectorat Școlar Județean strânge date din toate cele 17.000 de școli din România.”

 

 

Articolul precedentCâmpeanu: 60.000 de angajați din învățământ doresc să se vaccineze anti-COVID în următoarea săptămână
Articolul următor1.634 de cazuri noi de infecție cu SARS-CoV-2 din 6.279 de teste RT-PCR și 3.976 teste rapide antigenice