Câte persoane vor putea fi vaccinate zilnic în cabinetele medicilor de familie

0
39

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, col.dr. Valeriu Gheorghiţă, a declarat că în cabinetele medicilor de familie vor fi vaccinate, în medie, aproximativ 30.000 de persoane pe zi.

„Noi am plecat de la o estimare zilnică, medie, de circa cinci – zece persoane (n.r. vaccinate) pe zi, ceea ce înseamnă o medie de aproximativ 30.000 de persoane pe zi, vaccinate în cabinetele medicilor de familie. Însă aș vrea să menționez că fiecare medic de familie își face programul propriu de vaccinare. Vor fi medici care vor prefera să vaccineze în fiecare zi sau vor fi medici care vor prefera să vaccineze doar în anumite zile (…). Cred că cel mai bine ar fi de făcut o analiză la nivel de săptămână, pentru că dozele sunt alocate pe o perioadă de o săptămână sau două săptămâni. În momentul de față, asigurăm pentru o săptămână, pentru că am demarat cu vaccin de la compania Johnson&Johnson și nu avem suficiente doze pentru a asigura necesarul pentru două săptămâni”, a declarat col.dr.Gheorghiţă, în cadrul conferinței de presă de la Palatul Victoria.

Potrivit lui Gheorghiță, în data de 4 mai va începe vaccinarea împotriva noului coronavirus de către medicii de familie. Serul utilizat va fi cel de la Johnson&Johnson, fiecărui medic de familie revenindu-i, în primă fază, un număr de 25 de doze de vaccin.

Ad in title

”Din data de 4 mai începe activitatea de vaccinare prin cabinetele de medicină de familie. În mod deosebit, în prima etapă, prin intermediul medicilor de familie care și-au exprimat disponibilitatea de a participa la campania de vaccinare. Începând de astăzi și mâine urmează a se distribui primele doze de la compania Johnson&Johnson, vorbim de circa 57.500 de doze care merg către centre regionale de depozitare și ulterior prin intermediul direcțiilor de sănătate publică aceste doze vor fi repartizate la medicii de familie. Vorbim în primă etapă de circa 25 de doze alocate pentru fiecare medic de familie. La sfârșitul lunii aprilie, cred că pe 30 aprilie, vom primi următoarea tranșă de vaccin de la compania Johnson&Johnson și vom completa acest necesar până la aproximativ 80.000 de doze cât este calculat pentru a putea demara această activitate de vaccinare”, a mai spus coordonatorul campaniei de vaccinare.

Articolul precedentCol.dr.Gheorghiţă, despre certificatul verde de vaccinare în România
Articolul următorPeste 84.600 de doze de vaccin antiCOVID, administrate de la ultima raportare