Câte persoane s-au vaccinat la centrul drive-thru din Piaţa Constituţiei

0
391

Un număr de 12.000 de bucureşteni s-au vaccinat anti-COVID la centrul drive-thru din Piaţa Constituţiei, în cele două săptămâni care au trecut de la inaugurarea acestuia, a informat, joi, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

„Azi, la două săptămâni de la deschiderea centrului de vaccinare drive-thru din Piaţa Constituţiei, există deja 12.000 de bucureşteni care au optat pentru vaccinarea direct din maşină. E o soluţie foarte simplă şi rapidă, care ajută la creşterea ratei de imunizare în Bucureşti şi la reducerea infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2”, a scris edilul general, pe Facebook.

El le-a mulţumit celor 90 de angajaţi ai Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti – medici, asistenţi medicali, personal administrativ – şi voluntarilor medicinişti, care s-au implicat în procesul de imunizare şi care vor lucra în continuare, până în luna septembrie, fiind la dispoziţia celor care doresc să se vaccineze împotriva COVID-19.

„Mă bucur că Bucureştiul este pe primul loc din ţară în privinţa ratei de vaccinare şi îndemn în continuare bucureştenii să meargă să se vaccineze, în Piaţa Constituţiei sau în oricare alt centru de vaccinare. Sunt convins că vom învinge epidemia şi vom reveni la normalitate”, a transmis edilul general.

Centrul din Piaţa Constituţiei s-a deschis pe 29 aprilie, vaccinul folosit fiind cel de la compania Pfizer. Persoanele care doresc să se imunizeze aici se pot prezenta doar cu actul de identitate şi un chestionar de triaj completat. Chestionarul poate fi accesat pe platforma RoVaccinare. Centrul funcţionează de luni până duminică, în intervalul orar 8,00 – 20,00 şi dispune de patru fluxuri.

Articolul precedentGCS a anunțat 953 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2
Articolul următorCîțu: Membrii Guvernului, în stradă pe 22 mai, pentru susținerea campaniei de vaccinare anti-COVID-19