Câte persoane au fost internate, carantinate și izolate, de la adoptarea Legii

0
52
Foto: Facebook Guvernul României

Premierul Ludovic Orban a declarat că de la adoptarea Legii privind carantina și izolarea și până azi, peste 10.000 de persoane depistate pozitiv cu noul coronavirus au fost instituționalizate, tratate în secțiile de spital sau în secțiile exterioare ale spitalelor, organizate în diferite spații.

De asemenea, pentru aproape 40.000 de români care au intrat în contact cu persoane infectate s-a dispus carantinarea.

Și asta în timp ce, pentru aproape 15.000 de români s-a dispus izolarea la domiciliu, practic tratarea la domiciliu sau într-un spațiu declarat de persoana infectată.

“Ce s-ar fi întâmplat dacă nu s-ar fi adoptat legea? Din nou, asupra acestor persoane nu am fi avut niciun fel de posibilitate de a interveni și de a îi determina să respecte anumite reguli astfel încât să nu transmită virusul”.

Premierul a spus că înainte de adoptarea Legii carantinei și a izolării, toate persoanele care au fost stabilite ca persoane de contact prin anchete epidemiologice au fost libere și nu s-a putut dispune niciun fel de măsură de carantinare, de izolare.

“Acest lucru s-a suprapus și pe măsurile de relaxare, care au fost luate gradual, pe baza evaluării riscului epidemiologic. Această suprapunere a dus la o creștere semnificativă a numărului de cazuri”, a adăugat Orban.

Premierul Ludovic Orban a prezentat, miercuri, în Parlament, raportul privind măsurile luate şi preconizate de Guvern pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, organizarea alegerilor locale şi deschiderea şcolilor.

Articolul precedentSCJU Arad: Trei medici, depistați pozitiv cu noul coronavirus
Articolul următorAl patrulea caz de COVID-19 la Ministerul Sănătăţii