Câte persoane au fost imunizate la Maratonul Vaccinării „Împreună pentru Cluj”

0
133

Un număr de 3.900 de persoane s-au imunizat la Maratonul Vaccinării – „Împreună pentru Cluj”, care a avut loc în week-end la Sala Polivalentă BT Arena din Cluj-Napoca.

Evenimentul s-a desfăşurat timp de trei zile şi trei nopţi, începând de vineri, 14 mai, ora 16:00 şi până luni, 17 mai, la ora 8:00, se arată într-un comunicat al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca.

La Sala Polivalentă BT Arena au fost amenajate 20 de cabinete de vaccinare, ce au asigurat un flux continuu, non-stop, pentru persoanele care au venit să se vaccineze fără programare, doar cu cartea de identitate sau paşaportul. Cei aproximativ 600 de voluntari care s-au implicat în această acţiune au fost cadre didactice medici, medici de familie, asistenţi, rezidenţi şi studenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca.

Potrivit comunicatului, s-au vaccinat de la tineri de 16 ani şi până la seniori, cea mai în vârstă persoană vaccinată având vârsta de 97 de ani. De asemenea, foarte mulţi cetăţeni străini, din ţările Uniunii Europene sau state precum Marea Britanie, Vietnam, Indonezia, Sri Lanka, Maroc, Tunisia, au profitat de avantajul că se pot vaccina la noi în ţară şi au venit la Maratonul Vaccinării de la Cluj-Napoca.

Evenimentul a fost organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Instituţia Prefectului – Judeţul Cluj, Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Direcţia de Sănătate Publică Cluj, Colegiul Medicilor Cluj, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, filiala Cluj şi spitalele universitare din Cluj-Napoca, se arată în același comunicat.

„Considerăm acest maraton un succes şi le mulţumim şi pe această cale tuturor celor care au venit în acest weekend să se vaccineze la centrul de vaccinare organizat de universitatea noastră. Procesul de vaccinare a decurs aşa cum ne aşteptam şi fără incidente. Ţin să menţionez că, la aşa un număr mare de persoane vaccinate, nu s-au înregistrat reacţii adverse severe. Fiecare pacient vaccinat reprezintă un succes împotriva pandemiei şi ne bucurăm că oamenii au înţeles că vaccinarea este cea mai sigură şi simplă cale prin care putem învinge această boală. În numele Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, le mulţumesc tuturor celor care s-au implicat în acest eveniment, care ne-a adus satisfacţia că, împreună, am mai făcut un pas spre întoarcerea la normalitate”, a declarat prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca.

Toate persoanele care s-au vaccinat la Maratonul Vaccinării – Împreună pentru Cluj! au fost programate la rapel, care se va desfăşura la aceeaşi locaţie, în perioada 4-7 iunie, se precizează în comunicatul de presă.

Articolul precedentGCS a anunțat 392 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus
Articolul următorZiua mondială de luptă împotriva hipertensiunii arteriale, marcată anual pe 17 mai