Câte paturi de ATI pentru bolnavii de COVID-19 are România în prezent

0
56

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, marţi, că, în prezent, există 1.687 de paturi de Terapie Intensivă disponibile pentru persoane ce suferă de COVID-19 şi 50 de pacienţi sunt „în plus faţă de paturile anunţate”.

„Conform raportării zilnice a spitalelor, astăzi avem 1.687 de paturi de Terapie Intensivă avizate de DSP şi suplimentare, adică 1.582 avizate, plus 105 paturi suplimentare. Dintre acestea, 50 sunt paturi destinate copiilor. De asemenea, o parte din aceste paturi se află în spitale mono-specialitate, precum oftalmologie, obstetrică şi aşa mai departe. Pe de altă parte, există 50 de pacienţi de Terapie Intensivă confirmaţi sau suspecţi COVID-19 internaţi în acest moment în plus faţă de paturile anunţate iniţial. Vorbim despre paturile, repet, avizate şi suplimentare, în sumă totală de 1.687”, a precizat ministrul.

Potrivit acestuia, numărul de paturi la ATI „variază în fiecare zi şi pe parcursul zilei, în funcţie de situaţia locală din spitalele care raportează”.

Ad in title

Vlad Voiculescu a prezentat şi situaţia actuală din spitale în ceea ce priveşte bolnavii de COVID-19.

„Astăzi, în toată ţara, avem 846 de pacienţi în UPU, 20 de pacienţi intubaţi, 134 de pacienţi pe ventilaţie non-invazivă, iar în Bucureşti avem 189 de pacienţi în Unităţile de Primiri Urgenţe, cinci pacienţi intubaţi şi 44 de pacienţi pe ventilaţie non-invazivă”, a arătat ministrul Sănătăţii.

Articolul precedentDistribuirea vaccinului anti-COVID al Johnson & Johnson, amânată în Europa
Articolul următorCNCAV anunţă un record de doze de vaccin administrate de la ultima raportare