Câte paturi ATI pentru pacienții COVID sunt disponibile la nivel național. Datele GCS

0
71

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat, luni, că în toată țară existau, duminică, 1.024 de paturi de Terapie Intensivă (ATI), avizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP), pentru pacienții cu coronavirus. 849 erau ocupate, 18 dintre pacienți fiind minori. În București erau 184 de paturi ATI, din care 133 ocupate.

„La data de 19 septembrie, în România erau 1.024 paturi ATI, avizate de către DSP, dedicate pacienților COVID-19. Dintre acestea, 849 erau ocupate, 18 pacienți fiind minori. În Capitală, tot la data de 19 septembrie, erau 184 de paturi ATI COVID avizate de DSP, din care ocupate 133”, a anunțat GCS.

„Facem precizarea totuși, ca parte din aceste paturi ATI destinate COVID-19 sunt paturi rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2(obstetrică-ginecologie etc.) De asemenea , situația privind numărul de paturi disponibile este în dinamică și variază în funcție de numărul de pacienți internați la ATI și de numărul de paturi nou operationalizate, având în vedere faptul că în ultimele zile este un efort continuu privind avizarea de noi paturi și detașarea personalului medical necesar”, a transmis GCS.

Articolul precedentBucurești: Masca de protecție, obligatorie în perimetrul școlilor, de luni. Ce alte restricții sunt impuse
Articolul următorBucurești: Rata de incidență COVID-19 a depășit 2,5 cazuri la mia de locuitori