Câte doze de vaccin anti-COVID-19 primește România în luna martie

0
27
6328009 09.09.2020 A prepares to administer the Russian coronavirus vaccine developed by the Gamaleya Scientific Research Institute of Epidemiology and Microbiology to a volunteer during the third phase of the post-registration clinical trials at a clinic, in Moscow, Russia. On August 11, Russia became the first country in the world to register a vaccine against COVID-19. Vladimir Pesnya / Sputnik

Col. Dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în România, a anunțat că țara noastră va primi în luna martie aproximativ 2,6 milioane de doze de vaccin împotriva noului coronavirus produse de Pfizer, Moderna și AstraZeneca.

Mai exact, România va primi 1,2 milioane de doze Pfizer – BioNTech, 230.000 de doze Moderna și 1,2 milioane de doze AstraZeneca, potrivit unei intervenții a col. dr. Valeriu Gheorghiță la un post de televiziune.

Coordonatorul camopaniei de vaccinare a mai precizat că, în condițiile în care numărul dozelor de vaccin anti-COVID-19 primite ar crește, până la 1 septembrie ar trebui să fie vaccinare peste 10 milioane de persoane.

Ad in title

”Ar trebuie să fie vaccinate peste 10 milioane de persoane (până pe 1 septembrie). Săptămâna viitoare, până pe 5 martie, ajungem la peste 1 milion de persoane vaccinate. Din luna martie, bazându-ne pe o estimare a calendarul de livrare, vom avea, probabil, acces la 3 milioane de doze sau peste, vom putea crește de ritmul vaccinării, de astfel încât să atingem acea țintă de 10 milioane. Acest lucru depinde și de adresabilitate. (…) Accesul persoanelor din mediul rural la vaccin este o provocare. Suntem preocupați să dezvoltăm unitățile mobile de vaccinare care vor fi date în folosință pentru persoane din mediu rural, care au acces limitat la centrele de vaccinare”, a declarat Valeriu Gheorghiță pentru Antena 3.

Pe de altă parte, Valeriu Gheorghiță a mai spus că theoretic este posibilă și o reprogramare la o dată mai aproapiată în cazul persoanelor deja programate pentru vaccinarea anti-COVID. Iar asta în condițiile în care a crescut numărul de doze de vaccin. Însă, atrage atenția că practic reprogramarea la o dată mai recentă ar putea să nu fie posibilă din cauza ritmului foarte accelerat al programărilor din ultimele zile.

Articolul precedentFederaţia ”Solidaritatea Sanitară” protestează luni și marți, la Parlament
Articolul următorMedic ATI: Va fi o accelerare a transmiterii SARS-CoV-2 în rândul persoanelor tinere