Câte certificate digitale pentru COVID-19 au fost generate până la 7 septembrie. Datele CNCAV

0
270

Până marţi au fost generate 2.405.801 de certificate digitale pentru COVID, un procent de 94,45% fiind emise pentru a atesta vaccinarea, a declarat Andrei Baciu, vicepreşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19.

„Până pe data de 7 septembrie au fost generate 2.405.801 certificate. Se păstrează în linii mari raportul de până acum, respectiv 94,45% dintre aceste certificate sunt pentru a atesta vaccinarea”, a declarat Andrei Baciu, marţi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Baciu a precizat că până la acest moment s-au înregistrat 614 operatori privaţi care au încheiat activitatea de imunizare, dintre care 93 din domeniul HORECA.

„Această activitate continuă în momentul de faţă, fiind 53 de companii care sunt în continuare angrenate în această activitate. Braşov, Alba, Bihor, Cluj şi Sibiu sunt judeţele fruntaşe la acest capitol”, a completat Baciu.

Vicepreşedintele CNCAV a mai precizat că în urma acţiunilor de vaccinare organizate în pieţe, târguri, parcări au fost imunizate 81.820 de persoane.

Articolul precedentMihăilă: Este dramatică situaţia fondurilor pentru programele naţionale de sănătate
Articolul următorZiua Mondială a Conștientizării Bolii Duchenne: Palatul Cotroceni va fi iluminat în roșu