Câte centre de vaccinare anti-COVID-19 sunt active la nivel național. Anunțul președintelui CNCAV

0
475
6328009 09.09.2020 A prepares to administer the Russian coronavirus vaccine developed by the Gamaleya Scientific Research Institute of Epidemiology and Microbiology to a volunteer during the third phase of the post-registration clinical trials at a clinic, in Moscow, Russia. On August 11, Russia became the first country in the world to register a vaccine against COVID-19. Vladimir Pesnya / Sputnik

În prezent, la nivel naţional sunt 668 de centre de vaccinare active, cu un număr de 895 de cabinete de vaccinare pe cele patru tipuri de seruri, a anunţat, marţi, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţii privind vaccinarea anti-COVID (CNCAV), Valeriu Gheorghiţă.

„Aproximativ 70% din centrele de vaccinare active, care aveau programul de lucru redus, au revenit la programul normal ca urmare a creşterii adresabilităţii persoanelor la vaccinare. De asemenea, aproximativ 36% din centrele care au avut activitate suspendată temporar şi-au reluat activitatea, ceea ce înseamnă aproximativ 88 de centre din 246 care au avut activitatea suspendată temporar. Iar aproximativ 48,5% din fluxurile care au fost sistate şi-au reluat activitatea. Practic, vorbim la acest moment de un număr de 668 de centre de vaccinare active în total, cu un număr de 895 de cabinete de vaccinare pe cele 4 tipuri de vaccinuri”, a declarat președintele CNCAV, marţi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Pentru vaccinul Johnson & Johnson, pentru care există o creştere a adresabilităţii, a adăugat Gheorghiță, sunt în momentul acesta 97 de centre active, cu 120 de cabinete de vaccinare.

„Chiar din această săptămână Ministerul Apărării Naţionale a operaţionalizat 11 centre de vaccinare cu vaccinul de la compania Johnson & Johnson în 10 spitale militare, acolo unde există şi centre de vaccinare cu vaccin de la compania BioNTech-Pfizer, iar în Bucureşti la Policlinica Cobălcescu, la Centrul Medical de Diagnostic”, a spus Valeriu Gheorghiţă.

Totodată, președintele CNCAV a precizat că sunt 2.939 de cabinete de medicină de familie care înregistrează activităţi de imunizare anti-COVID.

„Este un număr în creştere faţă de perioada anterioară. Au fost vaccinaţi până la acest moment aproximativ 488.895 de persoane, majoritatea, 53%, din mediul rural”, a precizat președintele CNCAV.

Gheorghiță a menţionat, totodată, că, în ceea ce priveşte vaccinarea în unităţile spitaliceşti, sunt 153 de spitale publice în care au fost vaccinate până la acest moment 13.472 de persoane.

„În această săptămână am observat o creştere cu 41,4% a numărului de pacienţi vaccinaţi, comparativ cu săptămâna trecută, în care numărul total era de 9.525 de pacienţi. De asemenea, sunt 27 de spitale private în care s-au vaccinat până la acest moment 2.429 de pacienţi – şi aici există o creştere faţă de săptămâna precedentă, cu circa 5%”, a mai afirmat Valeriu Gheorghiţă.

Articolul precedentNelu Tătaru: De această dată e ca în război, viață contra moarte
Articolul următorCâte doze de vaccin anti-COVID-19 va primi România în octombrie