CASMB a aprobat 38 de cereri pentru formularul E112

0
270

De la inceputul anului, la Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti (CASMB) au fost aprobate 38 de cereri pentru formularul european E112, necesar pentru tratament medical in strainatate, a declarat pentru AGERPRES, directorul general al CASMB, dr. Adina Geana.

Ea a adaugat ca dintre acestea 55%-60% dintre cereri sunt pentru copiii cu afectiuni oncologie sau malformatii. Cei care primesc aprobarea pentru aceste formulare trebuie sa aiba si acordul clinicii din strainatate asa cum prevede Regulamentul european.

Pentru un alt formular, E 126 au fost primite si aprobate 23 de cereri. Este vorba de situatiile in care un cetatean roman tranziteaza o tara, are rezidenta pentru o perioada de timp sau se afla in concediu si are nevoie de asistenta medicala ca urmare a unui accident sau o afectiune acuta a explicat dr. Geana subliniind ca decontul se face la revenirea in tara, in baza documentelor medicale.

La nivelul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) au fost aprobate pe primele trei luni 110 cereri pentru Formularul E112, iar anul trecut au fost aprobate 124 de cereri.
Pentru formularele europene au fost alocati 159.565 mii lei pentru anul in curs.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentPot vegetarienii salva lumea?
Articolul următorDurerile lombare – Investigatii si tratament