Care este starea pacienților transferați de la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, după incendiul din ATI

0
75

Doi dintre pacienţii transferaţi de la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, în urma incendiului produs vineri la Secţia de ATI, se află în stare mai gravă, iar ceilalţi sunt stabili, a anunţat Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Constanţa. Procurorii continuă cercetarea la faţa locului în cadrul dosarului penal deschis în urma incendiului care a dus la moartea a şapte pacienţi.

Potrivit reprezentanţilor DSP Constanţa, la Spitalul Judeţean Constanţa se află 34 de pacienţi, dintre care 11 pe secția ATI, iar 11 se află la secţia exterioară de la Agigea. Doi sunt în stare mai gravă, ceilalţi au stare stabilă.

De asemenea, la Spitalul de Pneumoftiziologie au ajuns 49 de pacienţi. Dintre aceştia, doi au fost externaţi, iar 47 au o stare stabilă şi se află sub evaluare.

Totodată, Spitalul Militar Constanţa a primit 28 de pacienţi. Dintre aceştia, patru au fost transferaţi – trei la Spitalul Judeţean pe ATI şi unul la Spitalul Mangalia pe ATI. Optsprezece pacienţi sunt la Spitalul Modular şi şase la Spitalul Militar, toţi în stare stabilă.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, Viorel Teliceanu, a declarat  că în acest caz se face cercetare la faţa locului şi vor urma şi audieri.

„În continuare se face cercetare la faţa locului, care este mai complexă şi durează. Vom face şi audieri”, a afirmat Viorel Teliceanu.

Articolul precedentGCS: Niciun pat liber la ATI pentru pacienții COVID-19, în București . Care este situația la nivel național
Articolul următorArafat, despre purtarea măștii de protecție în aer liber, în localităție cu incidența COVID de peste 6 la mie