Ministerul Sănătății, prin Centrul Operativ pentru Situații de Urgență, informează care este starea de sănătate a pacienților afectați de incendiul care a avut loc vineri la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” și care au fost transferați în alte unități sanitare.

Astfel:

 1. Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan” București: 11 pacienți, stare stabilă, staționară.
 2. Spitalul Universitar de Urgență  București: 4 pacienți – 2 pacienți în stare generală bună, urmează să fie externați în zilele următoare; 1 pacient în stare stabilă, stare staționară; 1 pacient în stare gravă (ATI), stabil în prezent.
 3. Spitalul Universitar de Urgență „Elias”: 6 pacienți, stare stabilă, staționară.
 4. Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș”: 6 pacienți: 2 pacienți în secția ATI (1 pacient în stare stare gravă, 1 pacient în stare stabilă), 4 pacienți în stare stabilă;
 5. Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon”: 3 pacienți în stare stabilă (ATI).
 6. Spitalul Militar Central: 4 pacienți SMC – 2 pacienți în secția ATI, ambii stare gravă/intubați; ROL2 – 2 pacienți în stare stabilă, din care 1 pacient urmează să fie externat (posibil astăzi).
 7. Spitalul „Witting”: 3 pacienți, stare stabilă.
 8. Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”: 4 pacienți – 2 pacienți în stare staționară, 2 pacienți în secția ATI (1 pacient stabil, neintubat si 1 pacient intubat, în stare gravă).
 9. Spitalul MAI „Dimitrie Gerota”: 1 pacient intubat (ATI) – stare critică.
 10. Spitalul Clinic de Urgență Floreasca: 3 pacienți, stare stabilă.
 11. 11 . Spitalul Monza – 3 pacienți, stare stabilă.