Care este gradul de pozitivare pentru testele COVID efectuate în ultimele 24 de ore

0
249

Într-un interval de 24 de ore, pe teritoriul ţării noastre au fost înregistrate 14.775 de persoane pozitive cu virusul SARS-CoV-2, dintr-un total de 75.440 teste RT-PCR şi antigen efectuate.

Gradul de pozitivare pentru testele COVID-19 efectuate în ultimele 24 de ore este de 19,58%, a informat, marţi, Ministerul Sănătăţii.

Ministerul Sănătăţii reiterează că persoanele care au simptome ce pot indica prezenţa virusului SARS-CoV-2 (febră, tuse, oboseală, dureri de cap, pierderea gustului şi a mirosului etc.) sunt rugate să apeleze medicul de familie, call-centerele DSP sau numărul unic de urgenţă 112 pentru a solicita testarea.

În Bucureşti şi în judeţul Ilfov persoanele cu simptome de COVID-19 se pot deplasa cu mijloace proprii, nu cu mijloace de transport în comun, la centrele special create pentru recoltarea de probe pentru testare.

Persoanele ale căror teste sunt pozitive se pot deplasa la centrele de evaluare COVID-19 pentru a primi consultaţie şi tratamentul necesar.

Potrivit sursei citate, dintre cele 1.063 persoane internate la ATI, 929 sunt nevaccinate anti-COVID, iar dintre cele 215 de decese înregistrate, în ultimele 24 de ore, 183 au survenit la pacienţi neimunizaţi.

Articolul precedentGCS: 1.063 de pacienți, dintre care nouă copii, la ATI. Creștere semnificativă a numărului de decese în ultimele 24 de ore
Articolul următorȘansă la viață pentru doi copii, în urma transplanturilor de rinichi realizate la Spitalul „Dr.C.I.Parhon” din Iaşi