Care este gradul de pozitivare a testelor COVID-19 efectuate în ultimele 24 de ore

0
337

Într-un interval de 24 de ore, pe teritoriul ţării noastre au fost înregistrate 12.069 de persoane pozitive cu virusul SARS-CoV-2, dintr-un total de 39.671 teste RT-PCR şi antigen efectuate. Gradul de pozitivare pentru testele COVID-19 efectuate este de 30,42%, a informat, luni, Ministerul Sănătăţii.

Ministerul Sănătăţii reiterează că persoanele care au simptome ce pot indica prezenţa virusului SARS-CoV-2 (febră, tuse, oboseală, dureri de cap, pierderea gustului şi a mirosului etc.) sunt rugate să apeleze medicul de familie, call centerele DSP sau numărul unic de urgenţă 112 pentru a solicita testarea.

În Bucureşti şi în judeţul Ilfov persoanele cu simptome de COVID-19 se pot deplasa cu mijloace proprii, nu cu mijloace de transport în comun, la centrele special create pentru recoltarea de probe pentru testare.

Persoanele ale căror teste sunt pozitive se pot deplasa la centrele de evaluare COVID-19 pentru a primi consultaţie şi tratamentul necesar.

”În situaţia în care aveţi forme severe şi simptomele se manifestă agresiv, apelaţi numărul unic de urgenţă 112!”, transmite Ministerul Sănătăţii.

Potrivit sursei citate, dintre cele 1.155 de persoane internate la ATI, 974 sunt nevaccinate anti-COVID, iar dintre cele 75 de decese înregistrate 64 au survenit la pacienţi nevaccinaţi.

Articolul precedentGCS: 12.069 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 și 75 decese, de la ultima raportare
Articolul următorMinistrul Rafila: Varianta Omicron, prezentă în peste 90% din totalul secvențierilor