Care este gradul de pozitivare a testelor COVID-19 efectuate în ultimele 24 de ore

0
211

Gradul de pozitivare a testelor COVID-19 efectuate este de 32,63%, a informat marţi Ministerul Sănătăţii.

Luni, gradul de pozitivare a fost de 38,36%.

„Într-un interval de 24 de ore, pe teritoriul României au fost înregistrate 40.018 de persoane pozitive cu virusul SARS-CoV-2, dintr-un total de 122.640 teste RT-PCR şi antigen efectuate. Gradul de pozitivare este de 32,63%”, informează un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Ministerul solicită persoanelor care au simptome ce pot indica prezenţa virusului SARS-CoV-2 (febră, tuse, oboseală, dureri de cap, pierderea gustului şi a mirosului etc.) să apeleze medicul de familie, call-centerele DSP sau numărul unic de urgenţă 112 pentru a solicita testarea.

Persoanele care manifestă simptome şi sunt în Bucureşti sau judeţul Ilfov se pot deplasa cu mijloace proprii, nu cu mijloace de transport în comun, la centrele special create pentru recoltarea de probe pentru testarea COVID-19.

Persoanele ale căror teste sunt pozitive se pot deplasa la centrele de evaluare COVID-19 pentru a primi consultaţie şi tratament.

Autorităţile transmit celor care au forme severe ale bolii, cu simptome care se manifestă agresiv, să apeleze la numărul unic de urgenţă 112.

Specialiştii în sănătate publică susţin că vaccinarea rămâne cea mai eficientă metodă de prevenire a formelor grave de COVID-19 şi a deceselor.

„Astăzi, dintre cele 937 persoane internate la ATI, 790 sunt persoane nevaccinate. De asemenea, dintre cele 97 de decese înregistrate, 75 au survenit la pacienţi nevaccinaţi”, arată Ministerul Sănătăţii.

Articolul precedentRecord de cazuri noi de COVID-19: Peste 40.000 de infectări în ultimele 24 de ore. Numărul deceselor, în creștere
Articolul următorINSP: 13 cazuri de infecție cu sub-varianta BA.2 a tulpinii Omicron, confirmate în România