Carantină prelungită în Timișoara

0
8

Departamentul pentru Situații de Urgență a anunțat prelungirea carantinei pentru încă 72 ore pentru ariile teritoriale din Județul Timiș, respectiv, municipiul Timișoara și comunele Moșnița Nouă, Ghiroda, Giroc, Dumbrăvița. cu aplicabilitate imediată.

„Ca urmare a situației existente în perimetrul format din raza administrativ-teritorială a municipiului Timișoara și a comunelor limitrofe, unde rata de incidență este ridicată, iar în baza datelor furnizate de CNCCI, gradul de ocupare a paturilor COVID ATI în județul Timiș, a atins capacitatea maximă, în vederea limitării riscului ridicat de transmiterea a Coronavirusului SARS-CoV-2 printre comunitățile vizate, s-a stabilit prelungirea carantinei pentru încă 72 ore pentru ariile teritoriale din Județul Timiș, respectiv, municipiul Timișoara și comunele Moșnița Nouă, Ghiroda, Giroc, Dumbrăvița, cu aplicabilitate imediată din data de 22.03.2021, ora 00:00”, se arată în comunicatul DSU.

Potrivit aceleiași surse, „această decizie a fost luată prin Ordin al Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, în urma consultării cu conducerea Ministerului Sănătății, dată fiind lipsa întrunirii numărului minim de voturi care să permită adoptarea unei hotărâri a CJSU Timiș în ceea ce privește măsurile necesar a fi aplicate în vederea limitării noul virus, în pofida recomandarilor furnizate de DSP, ale avizelor și recomandarilor INSP. Precizăm faptul că această măsură are caracter temporar, ea fiind necesară până la gasirea unei soluții viabile la nivel județean sau național”, se arată în comunicatul DSU.

Articolul precedentMinistrul Sănătății nu exclude intrarea în carantină a Bucureștiului
Articolul următorModificări pe platforma de programare la vaccinare: Se va ști tipul de vaccin fiecare centru