Capacitatea de testare în România pentru COVID-19 ar putea crește și mai mult

0
65

Capacitatea de testare în România, în perioada următoare, ar putea să crească și mai mult. Este declarația făcută astăzi de premierul Ludovic Orban.

”Cu siguranță capacitatea de testare poate crește și mai mult. Ați văzut că și săptămâna trecută s-au depășit chiar 30.000 de teste, continuând să creștem capacitatea de testare. (…) Problema care este? Că nu poți să pui în funcțiune un centru de testare decât în anumite condiții. Nu e suficient numai aparatul, e nevoie de o incintă care să ofere condițiile de siguranță, e nevoie de specialiști care trebuie să fie pregătiți pentru a putea analiza aceste teste și pentru a putea pune diagnosticul”, a menționat premierul Orban în cadrul unor declarații de presă.

Întrebat de numărul de teste efectuate în ultimele 24 de ore, de numai 10.051, premierul a declarat: ”Știți foarte bine că, de regulă, duminică spre luni se fac cele mai puține teste. De regulă se efectuau, în săptămânile anterioare, în această zi cam 7.000-8.000 de teste. A crescut un pic capacitatea la 10.000 și vom crește în continuare capacitatea.”

Articolul precedentPremierul Ludovic Orban cere pacienților să nu își mai facă stocuri de Euthyrox
Articolul următorExistă decizie politică, trebuie să existe și capacitate de producție pentru Remdesivir, spune premierul