Când va începe vaccinarea anti-COVID a copiilor de 5-11 ani în România

0
74
6328009 09.09.2020 A prepares to administer the Russian coronavirus vaccine developed by the Gamaleya Scientific Research Institute of Epidemiology and Microbiology to a volunteer during the third phase of the post-registration clinical trials at a clinic, in Moscow, Russia. On August 11, Russia became the first country in the world to register a vaccine against COVID-19. Vladimir Pesnya / Sputnik

Președintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Valeriu Gheorghiță, a precizat, marți, că demararea vaccinării la grupa de vârstă 5-11 ani depinde de momentul livrărilor, care deocamdată nu a fost confirmat pentru nicio țară europeană. „Este posibil să fie într-adevăr în decursul lunii decembrie”, a adăugat președintele CNCAV.

„Platforma de programare va fi pregătită. De asemenea, Registrul Electronic Național va fi adaptat pentru a putea înregistra persoanele vaccinate. Procedurile, instrucțiunile vor fi elaborate în timp util și transmise în fiecare județ pentru a fi cunoscute, însă concret, când se va putea demara activitatea de vaccinare, depindem evident de momentul livrărilor, care în momentul de față nu este confirmat pentru nicio țară europeană. Așteptăm aceste confirmări și, pe măsură ce vom avea mai multe informații, cu siguranță le vom transmite”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Întrebat dacă va fi demarată în acest an campania de vaccinare a copiilor de 5-11 ani, președintele CNCAV a precizat: „Este posibil să fie într-adevăr în decursul lunii decembrie. Într-un scenariu mai puțin probabil, în ianuarie, în luna ianuarie 2022, dar noi sperăm – pentru că e un interes crescut din partea tuturor țărilor europene, atât de acces, cât și de a demara mai rapid campania de vaccinare pentru această grupă de vârstă – să avem acces în decursul lunii decembrie”.

Dozele destinate copiilor vor fi la o treime din cele administrate adulților.

Președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță, a precizat, marți, că autorizarea vaccinării anti-COVID a copiilor de 5-11 ani este așteptată pe 25 noiembrie din partea Agenției Europene pentru Medicamente (EMA)

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat, marți, o hotărâre privind achiziționarea a 4.000 de dispozitive preumplute cu adrenalină de uz pediatric, necesare desfășurării în siguranță a vaccinării anti-COVID a copiilor din categoria de vârstă 5-11 ani.

 

Articolul precedentHotărâre CNSU: Vor fi achiziționate 4.000 de dispozitive preumplute cu adrenalină de uz pediatric
Articolul următorGheorghiţă: Ne gândim să propunem, de la începutul anului viitor, sistarea vaccinării cu AstraZeneca