Când ar putea anunța EMA rezultatul analizei asupra eventualei legături între serul AstraZeneca şi tromboze

0
489

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat marţi că în 7 sau 8 aprilie va fi prezentat rezultatul evaluării sale cu privire la eventuala legătură între vaccinul anti-COVID-19 produs de AstraZeneca şi cazurile rare de coagulare a sângelui la pacienţi imunizaţi cu acest ser, după ce au fost semnalate asemenea cazuri în mai multe ţări, transmit AFP şi Reuters.

Comitetul de securitate al EMA va organiza o conferinţă de presă săptămâna aceasta pentru a informa publicul în legătură cu analiza cazurilor rare de coagulare a sângelui la persoanele care au fost vaccinate cu AstraZeneca împotriva COVID-19, a declarat, marţi, o purtătoare de cuvânt a agenţiei europene.

Anunţul survine la câteva ore după ce un reprezentant EMA a menționat existența unei „legături” între vaccinul AstraZeneca și cazurile de tromboză observate după administrarea acestui vaccin, potrivit unui interviu publicat, marţi, într-un cotidian italian.

Comitetul de securitate al EMA „nu a ajuns încă la o concluzie, iar analiza este în desfăşurare”, a declarat agenţia cu sediul la Amsterdam, potrivit unui comunicat.

Marco Cavaleri, şeful strategiei de vaccinare din cadrul EMA, afirmase că ”este clar că există o legătură cu vaccinul”.

EMA a anunţat pe 18 martie că beneficiile vaccinului AstraZeneca continuă să depăşească riscurile şi că utilizarea acestuia rămâne sigură, după suspendarea vaccinărilor de către mai multe ţări. Agenţia a explicat, totuşi, că există o posibilă legătură cu cazuri rare de formare a unor cheaguri de sânge şi că va prezenta recomandări la şedinţa din această săptămână a comitetului său de securitate.

Articolul precedentCâte persoane au fost vaccinate anti-COVID-19, în ultimele 24 de ore, în România. Datele CNCAV
Articolul următorCMMB lansează un apel la unitate și înțelegere, atât în lumea medicală, cât și în societate în ansamblul său