Când a fost testat cetăţeanul turc la care a fost confirmată varianta sud-africană a SARS-CoV-2

0
262

Cetăţeanul turc la care a fost confirmată varianta sud-africană a SARS-CoV-2 a fost testat pozitiv la COVID-19 pe 24 februarie, a anunţat, vineri, prefectul judeţului Argeş, Emilia Mateescu.

„Cetăţeanul turc a fost testat cu rezultat pozitiv în data de 24.02.2021. În baza testării pozitive s-a efectuat ancheta epidemiologică. A fost izolat în locuinţa sa, în care se mai afla încă o persoană, izolată şi aceea. A declarat că nu a intrat în contact cu nicio altă persoană şi că la locul de muncă muncea singur în birou. Secvenţierea rezultatului pozitiv a fost comunicată astăzi, 05.03.2021”, se arată într-o informare de presă.

Conform sursei citate, rezultatul secvenţierii a fost cunoscut după zece zile de la data recoltării probei deoarece poate fi stabilit într-o perioadă de timp mai mare decât cea în care poate fi obţinut rezultatul unui test SARS-CoV-2.

„Persoana infectată nu prezintă simptome. Până în prezent nu deţinem informaţii care să susţină ipoteza infectării de la o persoană identificabilă şi nici ipoteza posibilităţii transmiterii către alte persoane”, a precizat prefectul Emilia Mateescu.

Institutul Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a anunţat, vineri, că a fost informat de către laboratorul MedLife că în România au fost confirmate două cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, noua variantă Africa de Sud – linia genetică B.1.351.

Potrivit INSP, este vorba despre o femeie din Bucureşti şi un bărbat de cetăţenie turcă „având judeţ de infectare Argeş”, asimptomatic, testat la cerere în vederea plecării în Turcia, fără istoric de călătorie.

Articolul precedentOMS va da publicităţii raportul despre originile pandemiei, după 15 martie
Articolul următorCehia cere Germaniei, Elveţiei şi Poloniei să-i preia din pacienţii COVID-19