Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a declarat în contextul infectării a 290 de elevi și al unei eventuale decizii de reînchidere a școlilor, că momentan riscul este gestionabil, că nu este o situație îngrijorătoare. Cu toate acestea, riscul nu poate fi eliminat complet.

”Experții în epidemiologie au considerat că riscul este gestionabil. Desigur, riscul nu poate fi eliminat complet. (…) 290 de elevi infectați, cu precizarea că infectarea s-a făcut anterior deschiderii școlilor, deci prezența fizică în școală nu a fost o cauza pentru infectările de săptămâna trecută. (…) Acești 290 de elevi, din fericire asimptomatici sau cu forme foarte ușoară, sunt 1 la 10.000 deci o rată de infectare mult inferioară ratei generale de infectare. Clase sunt 200 din 136.000 de clase. Chiar dacă la prima vedre situația poate părea îngrijorătoare, nu este îngrijorătoare”, a declarat ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, pentru un post de televiziune.

În ceea ce privește închiderea școlilor, Sorin Câmpeanu este de părere că nu se va ajunge în situația asta. Însă, în eventualitatea în care situația o va cere, nu va ezita să ia această decizie.

Reamintim că în prima săptămâna de cursuri au fost testați pozitiv un număr de 290 de elevi și 259 de cadre didactice. De asemenea, cursurile din 203 clase au fost suspendate.