Campanie UMF „Carol Davila” pe litoral: Consultații gratuite oferite de 38 de medici dermatologi, endocrinologi și pediatri

0
152

Turiştii aflaţi în concediu în sudul litoralului, în perioada 12-17 august, vor putea beneficia de consultaţii gratuite din partea mai multor medici dermatologi, endocrinologi şi pediatri, în cadrul campaniei de prevenţie „Asumă-ţi să fii sănătos!”, derulată pentru al patrulea an consecutiv.

Consultaţiile medicale sunt oferite de către Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, prin Societatea Română de Dermatologie, Societatea Română de Endocrinologie şi Societatea Română de Pediatrie, cu sprijinul Ministerului Apărării Naţionale şi al Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa.

„Devenit deja un eveniment anual de tradiţie, campania de prevenţie a Universităţii de Medicină şi Farmacie Carol Davila «Asumă-ţi să fii sănătos!» revine anul acesta pe litoralul românesc pentru a oferi cât mai multe consultaţii medicale turiştilor aflaţi în această perioadă la Malul Mării Negre şi care vor alege să-şi sacrifice câteva zeci de minute din concediul de odihnă pentru o evaluare dermatologică, endocrinologică sau pediatrică şi în definitiv pentru siguranţa stării lor de sănătate”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Jinga, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti.

Pe parcursul celor şase zile ale Campaniei „Asumă-ţi să fii sănătos! – Litoral 2024”, toţi cei care doresc să beneficieze gratuit de consultaţii dermatologice, endocrinologice şi pediatrice vor putea apela la profesionalismul celor 36 de medici (rezidenţi şi specialişti) care vor fi prezenţi în cele cinci puncte de lucru special amenajate (corturi spaţioase ale M.Ap.N., pe care vor fi afişate bannere ale campaniei) în următoarele staţiuni: Olimp, Neptun, Jupiter, Saturn şi Mangalia. Consultaţiile se vor face în perioada 12-17 august în intervalele orare 9.00 – 12.00 şi 15.00 – 18.00, cu excepţia zilei de 17 august, când programul de screening se va derula doar în cursul dimineţii.

„Având experienţa ediţiilor anterioare, când am înregistrat o creştere succesivă a numărului de turişti care au trecut pragul campaniei noastre de prevenţie, nutresc speranţa că anul acesta vom depăşi recordul consultaţiilor oferite anul trecut care s-a cifrat la 4.757 şi prin care au fost depistate 39 cazuri de suspiciuni legate de posibile afecţiuni tumorale de ordin dermatologic, multiple cazuri de hipertensiune arterială nediagnosticată până la acel moment sau cazuri de obezitate, dar şi de subnutriţie infantilă”, a precizat a declarat prof. univ. dr. Viorel Jinga.

Corturile vor fi amplasate lângă următoarele repere:

  • Olimp – plajă, lângă Punct de Observaţie Salvamar
  • Neptun- plajă, în zona punct Salvamar
  • Jupiter – plajă, lângă Punct de Observaţie Salvamar
  • Saturn – plajă, lângă punct SMURD
  • Mangalia – plajă, în zona punct Salvamar
Coordonatori principali ai campaniei sunt:
  • Prof. Univ. Dr. Viorel Jinga, Rector al UMFCD.
  • Prof. Univ. Dr. Cătălina Poiană, Prorector al UMFCD.
  • Președinte al S.R.P, Prof. Univ. Dr. Doina Pleșca
  • Dr. Alin Nicolescu, Secretar General S.R.D.
  • Ec. Cristina Ecaterina Schipor, Director Executiv al D.S.P. Constanța.
Articolul precedentAlianța Universitară G6 UMF, despre situația de la Spitalul „Sfântul Pantelimon”: Este vital să nu se cadă în capcana generalizărilor
Articolul următorCine este noul manager interimar al Spitalului Clinic de Urgenţă „Sfântul Pantelimon”