Campanie de informare la Iasi privind cauzele sinuciderii

0
226

O fundatie din Iasi a lansat campania intitulata „Sunt aici! Vorbeste cu mine!”, in scopul informarii parintilor, cadrelor didactice si adolescentilor cu privire la cauzele si impactul tentativelor de suicid in randul copiilor si tinerilor.

in cadrul campaniei, lansata de Fundatia Bethany, s-au organizat mai multe sesiuni de informare cu privire la problematica sinuciderii in randul tinerilor.

Potrivit coordonatorului campaniei, Isabela Craciun, la aceste traininguri au participat 650 de elevi, 450 de parinti, 70 de profesori si 10 organizatii neguvernamentale care ofera servicii sociale pentru copii si familii.

„Este tragic ca in Romania secolului XXI cazurile de suicid sunt din ce in ce mai frecvente, vorbim de cauza de mortalitate extrem de importanta, mai ales la varstele tinere. Din datele pe care le am, in fiecare zi colegii mei de la Spitalul de Pediatrie au aproximativ cinci cazuri de suicid”, a declarat Tudor Ciuhodaru, seful Unitatii de primire a urgentelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgente „Sf.Ioan”.

Specialistii sustin ca parintii, dar si cadrele didactice, joaca un rol important in prevenirea depresiei in randul copiilor, una dintre principalele cauze care conduc la suicid.

„in cazul prevenirii de depresiei la copii este foarte important ca mama sa nu fie deprimata. Daca mama este deprimata, cu o stima de sine scazuta, atunci starea ei se va transmite si copiilor. Alte simptome ale depresiei sunt tristetea inexorabila, agresivitatea, tacerea, lipsa comunicarii cu cei din jur, nu se mai intalneste cu prietenii sau doarme prea mult. E un mod de autoizolare in „cusca” lui, petrece prea mult timp la calculator jucandu-se, fapt care ii alimenteaza pornirile violente”, a explicat Mihaela Ghircoias, psiholog in cadrul Spitalului de Pediatrie „Sfanta Maria”.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentBetisoarele, folosite pentru curatarea urechilor, pot pune in pericol auzul
Articolul următorRomancele, mai predispuse la diabet decat barbatii