Campania „Vederea nu are pret”: Peste 38% dintre pacientii testati au prezentat un risc crescut de glaucom

0
253

Peste 38% dintre pacientii care au participat la campania „Vederea nu are pret” au prezentat tensiune intraoculara mare, adica risc de glaucom. Mai mult decat atat, 451 de persoane au fost diagnosticate cu sindromul ochiului uscat, potrivit unui comunicat de presa primit de redactia www.SanatateaTv.ro.

„Un procent de aproape 40% de persoane cu tensiune intraoculara ridicata este foarte mare. Tragem un semnal de alarma cu privire la aceasta boala, glaucomul, care se instaleaza pe nesimtite in corp, iar pacientul afla despre ea cand este deja prea tarziu si nu mai poate fi tratata”,spune dr. Speranta Schmitzer, medic primar la Spitalul Clinic de Urgente Oftalmologice din Bucuresti.

Rezultatele campaniei „Vederea nu are pret” evidentiaza importanta controlului medical oftalmologic periodic, mai ales ca glaucomul este o boala ireversibila, ce duce la orbire. Orice pierdere de vedere care s-a produs inainte de diagnosticarea glaucomului este imposibil de tratat ulterior. De aceea, diagnosticarea precoce si tratamentul sub supravegherea unui oftalmolog reprezinta elementele cele mai importante in prevenirea si stoparea evolutiei glaucomului.

Sindromul de ochi uscat apare ca urmare a unei lubrifieri si umidificari insuficiente a suprafetei ochiului si nu poate fi complet vindecat (procentul depinde in functie de cauza), insa simptomele de insotire, precum uscaciunea sau senzatia de arsura pot fi gestionate. in cadrul campaniei „Vederea nu are pret” ce s-a desfasurat in perioada 11 – 12 octombrie 2014, au fost testate 843 de persoane. Campania, aflata deja la cea de-a doua editie, a fost demarata de Fundatia Dr. Schmitzer, Clinica Oftalmestet si Primaria Sectorului 4.

Articolul precedent970 de participanti, 123 speakeri si 30 de ore de comunicari orale la a XXIII-a editie a Congresului National al SRP
Articolul următorStudiu: Peste 1 miliard de lei anual, cheltuieli ale sistemului de sanatate atribuite fumatului