Campania Nationala „Controleaza-ti Diabetul”, editia Pitesti, o actiune de educatie si preventie in diabetul zaharat

0
23

in perioada 29-30 iunie 2013, la Pitesti, s-a desfasurat cea de-a patra editie a Campaniei Nationale „Controleaza-ti Diabetul”. Actiunea a debutat in data de 29 iunie 2013, cu un Simpozion National la care au participat peste 140 de medici diabetologi si din alte domenii conexe, 12 speakeri de renume din medicina romaneasca, dar si autoritati locale cu scopul de a transmite mesajul de alarma al campaniei si anume necesitatea educatiei si preventiei in diabetul zaharat.

in cadrul Simpozionului National „Controleaza-ti Diabetul”, specialistii din medicina romaneasca au adus in atentia participantilor cele mai noi informatii privind problematica diabetului zaharat si a complicatiilor acestuia.

De asemenea, in cele doua zile ale Campaniei Nationale „Controleaza-ti Diabetul”, in 29 si 30 iunie, aproximativ 1.400 de pitesteni si-au testat gratuit glicemia si hemoglobina glicozilata, in cortul special amenajat in fata Primariei Pitesti. Mai mult decat atat, cu ocazia Campaniei, pitestenii au avut posibilitatea de a calatori cu doua mijloace de transport in comun colantate cu mesajul campaniei: Controleaza-ti diabetul – Lupta impotriva diabetului inseamna preventie si control.

Ad in title

Campania Nationala „Controleaza-ti diabetul”, editia Pitesti a fost initiata de: Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice in parteneriat local cu Centrul de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice Arges.

Partenerii stiintifici ai evenimentului au fost: Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, Asociatia Romana de Educatie in Diabet, Societatea de Neuropatie Diabetica.

Pe plan local, manifestarea a fost sustinuta de catre Primaria Municipiului Pitesti, Institutia Prefectului Judetului Arges, Consiliul Judetean Arges, Directia de Sanatate Publica Arges.

Partener oficial: Ministerul Sanatatii

Partener Principal: Astra Zeneca

Partener Testari: MSD

Partener Gold: Novo Nordisk

Parteneri Silver: Abbott, Sanofi, Worwag

Parteneri Bronze: Alfa Wassermann, Roche, Servier, Torrent

Partener: No sugar

Management eveniment: Sanatatea Press Group

Articolul precedentPrimul avion SMURD de terapie intensiva a intrat in dotarea sistemului medical de urgenta din Romania
Articolul următorAlergiile, afectiuni din ce in ce mai frecvente in randul copiilor si tinerilor adulti