Camera Federativa a Medicilor il critica pe Ionut Bazac!

0
260

Ionut Bazac, viitorul ministru al Sanatatii, a fost aspru criticat de catre reprezentantii Camerei Federative a Medicilor care sunt de parere ca acesta nu cunoaste situatia reala a sistemului sanitar romanesc de vreme ce vorbeste despre concurenta si competitie. Conducerea Camerei Federative a Medicilor il avertizeaza pe Bazac ca principala problema cu care se confrunta sistemul de sanatate romanesc este coruptia.

„in prima sa declaratie, noul ministru al Sanatatii vorbeste despre competitie, concurenta, descentralizare. Pe domnul Bazac nu l-am vazut la vreun congres de management in ultimii ani. Şi nici ca ar fi avut vreo pozitie despre sistem in ultimii opt ani. Primele cuvinte denota necunoastere crasa. Competitia si concurenta in toate sistemele de sanatate din lume sunt strict reglementate, competitia este strict controlata, adica nu exista, iar despre concurenta exista structuri, cum ar fi Colegiul Medicilor, care limiteaza concurenta si stabilesc definirea concurentei loiale versus neloiale”, afirma presedintele si vicepresedintele Camerei Federative a Medicilor (CFM), Dan Peretianu si Liviu Victor Radu, intr-un comunicat de vineri, informeaza Mediafax.

Potrivit aceleiasi surse, CFM ar fi preferat ca ar fi preferat ca ministru al Sanatatii pe profesor doctor Florian Popa sau profesor doctor Irinel Popescu.

Articolul precedentMedicii cu mai multe specialitati vor incheia un singur contract cu Casa de Asigurari de Sanatate!
Articolul următorIon Bazac a demisionat!