Camera Deputaților: Moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii a fost respinsă

0
302

Camera Deputaţilor a respins, miercuri, moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila.

S-au înregistrat 89 de voturi „pentru”, 161 „împotrivă” şi 15 abţineri.

Moţiunea simplă, intitulată „Ministrul Rafila – turistul leneş şi cinic care lasă România fără spitale”, a fost semnată de 55 de deputaţi USR şi ai Partidului Forţa Dreptei.

Camera Deputaților a dezbătut, luni, moțiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii.

„Când am aflat că a fost depusă o moţiune la Parlament din partea unor parlamentari din opoziţie am primit acţiunea cu interes. Apreciez critica, dacă este făcută cu bună-credinţă şi ea corespunde realităţii, deoarece poate duce la îmbunătăţirea unor activităţi. Din păcate, aşa cum au dezamăgit când au fost la guvernare, semnatarii acestei moţiuni continuă să o facă şi din opoziţie. Nu am văzut nicio urmă de bună-credinţă din partea USR şi a Forţei Dreptei. Minciuni, calomnii repetate, dezinformare sunt ingredientele textului moţiunii depuse împotriva mea. (…) După dezastrul lăsat în plină pandemie în sistemul sanitar pe care a trebuit să îl reparăm, USR recidivează împreună cu Forţa Dreptei şi propun, de fapt, românilor blocarea celor mai ambiţioase proiecte de investiţie din domeniul medical din România aşa cum au făcut-o şi atunci când au condus Ministerul Sănătăţii”, a declarat, luni, ministrul Sănătății, la dezbaterea moțiunii.

Potrivit ministrului, moţiunea depusă la Parlament împotriva sa este rezumatul unor postări de Facebook ale unei persoane care „nu este nici medic şi nu are niciun fel de experienţă în conducerea unităţilor medicale”.

„Din păcate, moţiunea este un rezumat al postărilor de pe Facebook a unei persoane care nu este nici medic, nu are niciun fel de experienţă în conducerea unităţilor medicale”, a mai spus prof. univ. dr. Alexandru Rafila.

Articolul precedentCompania Neuralink, deţinută de Elon Musk, caută voluntari pentru a începe testele cu implanturi cerebrale pe oameni
Articolul următorMedicamentele expirate şi cele neutilizate se consideră deşeuri periculoase, iar populaţia va fi avertizată în acest sens