Call-center pus la dispoziţie de Ministerul Sănătăţii pentru informaţii despre iodura de potasiu

0
311

Ministerul Sănătăţii va pune la dispoziţia publicului, începând de miercuri, un call-center unde personal de specialitate va răspunde întrebărilor legate de administrarea comprimatelor de iodură de potasiu.

Call-center-ul poate fi accesat la numărul de telefon 021/317.40.06 de luni până joi între orele 8.30-16.30 şi vineri între 8.30-14.30.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii a elaborat Ghidul de Informare Generală, cu informaţii despre condiţiile de administrare a iodururii de potasiu de 65 mg, dozele recomandate, cum şi când se instituie tratamentul. Ghidul este postat pe pagina www.ms.ro.

Ministerul Sănătăţii anunţă că a demarat campania de informare cu privire la administrarea comprimatelor de iodură de potasiu. Pastilele se administrează numai în cazul expunerii la iod radioactiv, ca urmare a unui incident nuclear, în primele şase ore după anunţul autorităţilor, în doză unică.

Articolul precedentMinistrul Sănătății: De miercuri vom demara campania de informare a populației privind pastilele de iodură de potasiu
Articolul următorANPC a închis cantinele la două spitale din București. Ce nereguli au fost constatate