Bugetul Ministerului Sănătăţii, suplimentat cu 8,5 milioane de lei, pentru ajutorul pentru Ucraina

0
41

Guvernul a aprobat suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii cu 8.500.000 lei în vederea acordării de către România a unui ajutor umanitar pentru Ucraina în contextul luptei împotriva COVID-19.

„România va acorda Ucrainei un ajutor umanitar, cu titlu gratuit, în lupta împotriva COVID -19. Guvernul României a aprobat în data de 11.06.2020, hotărârea pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, în vederea acordării de către România a unui ajutor umanitar extern, cu titlu gratuit, pentru Ucraina. Conform actului normativ, bugetul Ministerului Sănătăţii este suplimentat cu suma de 8.500.000 lei, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020”, se arată într-un comunicat de presă transmis, vineri, de Ministerul Sănătăţii.

Potrivit sursei citate, fondurile vor fi utilizate pentru achiziţia de medicamente, dezinfectanţi, dispozitive şi echipamente medicale, materiale sanitare.

Ad in title

„Acest sprijin are la bază acordul încheiat între Ministerul Sănătăţii din România şi Ministerul Sănătăţii din Ucraina în domeniul sănătăţii şi ştiinţelor medicale din data de 29 martie 1996 şi aprobat prin Hotărârea Guvernului nr.1075/1 noiembrie 1996”, precizează ministerul.

Articolul precedentTătaru: Vrem, nu vrem, suntem în stare de alertă. Avem cazuri în creştere
Articolul următorNelu Tătaru: În cazul Euthyrox, este un blocaj care se produce la nivelul importului