Bugetul Ministerului Sănătății, suplimentat. Bani alocați pentru medicamente pentru COVID-19

0
37

Guvernul a aprobat în ședința de joi Hotărârea pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, în vederea achiziționării medicamentelor necesare pentru tratamentul bolnavilor cu infecție COVID, precum și pentru acordarea de către România a unui ajutor umanitar extern, cu titlu gratuit, pentru Republica Moldova.

Astfel, conform actului normativ, se aprobă suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului cu suma de 45.405 mii lei destinată rezervei pentru situaţii speciale a Ministerului Sănătății, se arată într-un comunicat al instituției.

Din aceste fonduri vor fi achiziționate, de către Ministerul Sănătății,  medicamente şi materiale sanitare care asigură prevenţia şi tratarea afecţiunilor asociate COVID-19, pentru pacientii internați în unitățile sanitare din România.

Ad in title

Va fi achiziționat și medicamentul Remdesivir necesar pentru tratamentul pacienților critici  care necesită oxigen suplimentar, singurul medicament autorizat la acest moment la nivel european pentru tratamentul specific al infecției cu SARS COV 2, în baza contractelor subsecvente încheiate de Ministerul Sănătății și producător, ca urmare a achiziției centralizate realizate de Comisia Europeană, pentru statele membre UE și producător .

De asemenea, banii vor fi utilizați și pentru achiziția de măști de protecție personală de tip FFp2 –destinate personalului medico-sanitar, în baza contractelor subsecvente încheiate de Ministerul Sănătății și furnizor, ca urmare a achiziției centralizate realizate de Comisia europeană, în numele statelor membre și producător.

O parte din fonduri vor fi destinate pentru acordarea de către România a unui ajutor umanitar extern, cu titlu gratuit, pentru Republica Moldova, ca urmare a nevoilor identificate la nivelul sistemului sanitar din acest stat, se arată în comunicatul Ministerului Sănătății.

 

 

Articolul precedentTătaru, despre câte doze de vaccin antiCOVID-19 va primi România în ianuarie
Articolul următorNormele privind autorizarea şi funcţionarea centrelor de vaccinare anti-COVID-19, aprobate de Guvern