Bucureștiul nu mai are niciun pat ATI liber pentru pacienții COVID

0
109

La nivel național erau libere, sâmbătă, zece paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, iar în București nu sunt paturi libere la acest moment, potrivit datelor existente în aplicația alerte.ms.

La nivel național existau, sâmbătă, 1.273 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. De asemenea, 1.220 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

În București sunt avizate de DSP 266  de paturi de ATI pentru pacienții COVID-19.

„Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Situație paturi ATI destinate pacienților de Covid-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, neocupate:

  • Ialomița-1
  • Sibiu -3
  • Vrancea -6
Articolul precedentFABC: Pacienţii aleg cu predilecţie serviciile private, chiar dacă implică o coplată
Articolul următorGCS: Bucureştiul, Timiş, Iaşi, Dolj şi Constanţa, cele mai multe cazuri noi de infectare