București: Niciun pat liber în secțiile de Terapie Intensivă pentru pacienții COVID-19

0
95

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat, luni, că, la acest moment în Capitală nu mai este niciun loc liber în secțiile ATI COVID, iar la nivel național mai sunt disponibile 19 paturi ATI pentru bolnavii infectați cu SARS-CoV-2.

„În data de 20 septembrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms la ora 14.00, la nivel național există 1087 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. Dintre acestea 116 sunt paturi rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2( obstetrică-ginecologie, neonatologie, cardiologie etc.). De asemenea, 952 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări”, potrivit unui comunicat al GCS.

În București sunt avizate de către Direcția de Sănătate Publică 237 de paturi ATI pentru pacienții COVID-19.

„La nivel național sunt libere 19 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, iar în București nu mai sunt paturi libere la acest moment”, arată sursa citată.

Potrivit GCS, se lucrează pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

„Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare”, explică GCS.

Situația paturilor ATI destinate pacienților de Covid-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, neocupate:

  • Arad – 1
  • Brașov -5
  • Constanța – 1
  • Iași – 3
  • Sibiu – 3
  • Tulcea – 5
  • Vaslui – 1
Articolul precedentVaccinare anti-COVID: Pfizer și BioNTech au anunțat rezultatul testelor clinice pe copii de 5-11 ani
Articolul următorAdministrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19 a început, luni, în Italia