Bucurestenii isi pot testa gratuit tipul de piele

0
243

Bucurestenii vor avea posibilitatea sa-si testeze gratuit tipul de piele, in perioada 19 iunie-3 iulie, la Centrul de Sanatate a Pielii, care se va deschide in Piata Unirii.

in cadrul centrului exista trei module – primul, pentru autoevaluare, presupune completarea pasaportului sanatatii pielii, unde vizitatorii vor putea afla mai multe informatii despre piele; al doilea, pentru consultatii oferite de dermatolog; al treilea, pentru consiliere oferita de un dermoconsultant.

Doua din trei femei nu se protejeaza corect in timpul expunerii la soare, releva studiul epidemiologic mondial din 2007. De asemenea, o persoana din doua nu foloseste un program de ingrijire adecvat tipului sau de piele.
Un studiu efectuat in Romania in 2007 a evidentiat ca exista o discrepanta majora intre autoevaluarea pielii si valoarea efectuata de dermatolog. Astfel, 37% declara ca au pielea sensibila, iar 42% au fost diagnosticati de dermatologi cu piele sensibila. Studiul a mai relevat ca 71% dintre femei declara ca pielea lor reactioneaza la clima, 56% declara ca pielea reactioneaza la soare, 54% – la stres, oboseala, 28% – la cosmetice, 23% – la dieta, 14% – la aer conditionat. Acelasi studiu releva ca 60% dintre femei declara ca nu au tenul deschis la culoare, iar 37% au fost diagnosticate de dermatolog ca avand prototipul unu si doi.

Studiul realizat in urma evaluarii din 2007 mai arata ca barbatii nu-si cunosc tipurile de piele. Au fost diagnosticate 2.442 de persoane, dintre care doar 10% au fost barbati.

Potrivit specialistilor, exista o falsa perceptie in ceea ce priveste sensibilitatea pielii, insa femeile isi auto evalueaza corect nivelul de hidratare al pielii. Ele sunt preocupate in special de imbatranirea mecanica si cronologica si numai 10% dintre femei sunt ingrijorate de imbatranirea foto indusa. Rezultatele pentru barbati arata ca exista o discrepanta intre autoevaluare si evaluarea facuta de dermatolog. Astfel, dintre cei 50% care au declarat ca au pielea sensibila, doar 16% au fost diagnisticati astfel si de dermatolog.
in ceea ce priveste tipul de ten, 32% au spus ca au tenul mixt, iar medicul dermatolog a diagnosticat in proportie de 50% acest lucru.
Nici in ceea ce priveste hidratarea nu stau mai bine, astfel ca 60% dintre barbati nu stiu daca au pielea deshidratata, iar 41% au fost diagnosticati astfel.

Persoanele care vor sa-si cunoasca tipul de piele pot obtine gratuit informatii, diagnosticare si consiliere, timp de doua saptamani, la Centrul Sanatatii Pielii de la Piata Unirii. Daca au alte probleme de dermatologie, ei vor fi dirijati catre una dintre clinicile care au medici la Centrul Sanatatii Pielii – Spitalul de Boli Dermato-Venerice „Scarlat Longhin”, Spitalul Colentina si Spitalul Elias.
Campania, sustinuta de Societatea Romana de Dermatologie si Laboratoarele Vichy, se afla la a treia editie si isi propune sa informeze, sa educe, sa diagnosticheze si sa sfatuiasca persoanele care vor veni la acest centru pentru o mai buna ingrijire a pielii.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentCASMB a aprobat 38 de cereri pentru formularul E112
Articolul următorCea mai fericita zi a anului? 20 iunie