Autoritatea de reglementare a sănătății din Brazilia a suspendat unul dintre studiile clinice cu privire la posibilul vaccin anti-COVID-19, Sinovac, pe fondul înregistrării unui eveniment advers sever. Cercetătorii s-au confruntat cu un deces, care pare totuși să nu aibă legătură cu vaccinul, informează Reuters.

Potrivit Anvisa, autoritatea de reglementare a sănătății din Brazilia, evenimentul a fost înregistrat pe 29 octombrie 2020, fără a preciza dacă incidentul a avut loc în Brazilia sau în altă țară și fără a specifica perioada de timp în care studiul clinic în ultimă fază va fi suspendat.

Șeful Institutului de Cercetare Medicală Butantan din Sao Paolo, Dimas Covas, a declarat, la un post radio local, cu privire la incidental înregistrat: ”Întrucât există mai mult de 10.000 de voluntari în acest moment, pot să apară decese… Este o moarte care nu are nicio legătură cu vaccinul și, ca atare, nu este momentul de a întrerupe studiile”.

Astăzi se intenționează să fie organizată și o conferință de presă pe acest subiect.

Brazilia a înregistrat peste 160.000 de decese în rândul persoanelor infectate cu SARS-CoV-2, numărând peste 5,6 milioane de cazuri confirmate.